e-mail: webteam

Borne-1 is Hardenberg-2 net niet de baas.

Speeldatum:            26 november
Team:                         1
Ronde:                       4
Plaats:                        Thuiswedstrijd te Borne
Tegenstander:         Hardenberg 2
Uitslag                        4-4

 

Deze keer een heus topduel. Het nog ongeslagen Borne 1 ging zaterdag de strijd aan tegen medekoploper Hardenberg-2 . We waren op topsterkte en met ca 80 rating punten meer hadden we ook  de papieren mee.
Hardenberg had  het team een beetje door elkaar gegooid en een invaller op het 7de bord geplaatst, zonder aan sterkte in te leveren.  Hans Kuik maakte er een ware uitdaging van tegen Lex te spelen.  En de relatief hoog genoteerde Edgar Spanjers nam plaats achter het 8ste bord, tegenover Cor. De Waardenburg-dames schoven daardoor een plaatsje op naar hogere borden.
De eerste remise kwam na twee uur spelen deze keer  van Bert van de Akker. Hij koos voor safe, nadat een kwaliteit voordeel  te veel ten koste van zijn stelling was gegaan. (aldus Bert). Drie kwartier later kwamen de eerste volle punten binnen. Een voor Hardenberg,  door een nederlaag van Henk. Henk free levitra sample had zijn dag niet en via een kwaliteit verlies kwam hij in een pion-eindspel met stuk minder. Tegenspel was kansloos. Cor was weer in zijn nopjes met de witte stukken en maakte er weer iets moois van.  Binnen nog geen 10 zetten beheerste hij het centrum en daarmee ook de rest van het bord. Incasseren van kwaliteitswinst was geen issue. Cor ging voor de Dame van de tegenstander. Deze hoger gerate tegenstander kreeg er wel twee stukken en een kwaliteit voor. Maar nu  waren  de resterende lopers van Cor  passieve verdedigers geworden.  Hij had het punt nog lang niet binnen. Gelukkig kreeg hij een ver  doorgeschoven vrij pion die zwart met al zijn stukken niet kon vatten. Na een geforceerde uitval van zijn Dame via de vleugel kwam hij achter de pionnen van zwart en was het klusje snel geklaard.
Paul had het moeilijk tegen de jongste van de drie Waardenburg-dames. Hij gaf Marlinde kansen op de h-lijn die hij zelf geopend had. Helaas stond zijn koning daar ook en haar waterdichte matkombinatie was zelfs met een torenoffer niet te pareren.  Intussen werden er over en weer remise aanboden weggewuifd en ontstond er op alle borden een felle strijd om de volle punten. De eerste (en later bleek de enige) die daar in slaagde was Patrick die geen spijt kreeg van doorspelen. Hij won zijn partij overtuigend met mooi positiespel .  Lex wilde ook heel graag winnen van Han, maar Han vond remise voldoende.  In een ogenschijnlijk gelijkwaardig pionnen eindspel met een loper (van gelijke kleur) zag Lex toch een gaatje om de winst te forceren.  De pionnen stonden verspreid over de hele breedte van het bord.  Helaas ging dat niet lukken en Han was blij. Tussenstand 3-3. Met Erik en Norbert nog achter de borden was het allemaal behoorlijk spannend. Norbert ging bijna door zijn klok, maar had nog net 40 zetten op kunnen schrijven.  Erik opende goed maar kwam behoorlijk onder druk te staan. Hij kon zich daar uiteindelijk van ontdoen en had intussen ergens een pionnetje van het bord gesnoept en hoopte nog op winst met deze + pion. Zowel Erik als Norbert hadden ongelijke lopers. Bij Norbert zat het volle punt er al lang niet meer in. Erik raakte zijn +pion kwijt en na torenruil hadden we het wel gezien. Zo eindigden de laatste twee partijen in remise en zo ook de eindstand:  4-4

Volgende wedstrijd is op 17 december in Hengelo.

De individuele uitslagen:

 

Promotieklasse; Ronde: 4; Datum: za 2016-11-26
 
 
 
 
4
4
 
1.
Griffioen,A.(Lex)
1923
Kuik,J.(Han)
1837
½
½
2.
Munster,P.(Patrick)
1942
Waardenburg,L.A.(Lisanne)
1796
1
0
3.
Eillert,H.(Henk)
1802
Reinders,J.(Joan)
1836
0
1
4.
Waanders,N.G.H.(Norbert)
1800
Klapwijk,L.(Leo)
1774
½
½
5.
Akker van den,B.(Bert)
1723
Waardenburg,F.H.(Feline)
1609
½
½
6.
Formanoij,P.(Paul)
1781
Waardenburg,M.D.(Marlinde)
1458
0
1
7.
Witteveen,E.A.R.(Erik)
1561
Mheen van de,S.(Steven)
1544
½
½
8.
Bree van,C.(Cor)
1603
Spanjers,E.(Edgar)
1752
1
0

Comments are closed.