e-mail: webteam

Oude kampioen tegen nieuwe kampioen

Konden we vorig jaar WSG-2 nog van het kampioenschap afhouden. (we werden toen zelf de kampioen) Dit jaar liet WSG zich niet weer de kaas van het brood eten. De Winterswijkers  waren naar Borne gekomen om minimaal 2,5 bordpunt op te halen en dat is ze ruimschoots gelukt. De mooie speelzaal van het Kulturhus was het decor van de kampioenstrijd.
Paul vestigde deze keer alle records. Wellicht wat onwennig aan het eerste bord en niet met de favoriete kleur offerde hij op de 7de set een paard op wits f2 veld. Paul meende het paard met een extra bonus pion zo terug te kunnen winnen. Dat was niet zo. Erger nog, de pion was giftig en dat leidde op de 9de set tot dameverlies. 0-1 .  Cor kreeg een remise aangeboden, die hij, naar mijn idee wat gemakkelijk aannam.  Omdat WSG-2 opstelling er uit zag als door een lot bepaald, had Werner een tegenstander die 300 ratingpunten meer was. Dat houd niet in dat hij  de aanval op zijn koningsstelling had kunnen pareren, maar dat is nu net het klasseverschil.    Dat dit niet altijd geldt bewees Thomas die voor de tweede maal op bord 8 zijn tegenstander met 300 ratingpunten meer, onderuit haalde.  Een pion verschil, veroverd in het middenspel, bracht Thomas na wat ingewikkelde manoeuvres, naar een gewonnen eindstelling. WSG-2 had hiermee de benodigde punten binnen en kon zich definitief kampioen noemen. Tussenstand 1,5-2,5.
Ook Norbert had een zwaargewicht als tegenstander en zette een nette remise neer.  Patrick had het op papier wat gemakkelijker, maar kon het niet in harde cijfers omzetten en hield het op remise. Henk had een kwaliteit minder in het eindspel, maar was overduidelijk niet tevreden over zijn aanpak en die leidde tot een verloren positie.  Als laatste was Jos nog bezig tegen wat normaal de eerste bord speler van WSG is.  Vanuit Siciliaans had hij een mooi overwicht in het centrum opgebouwd en dacht met een wat gevaarlijke paardvork een kwaliteit te winnen en af te wikkelen. Er zat een bug in de combinatie; de laatste afruilslag bleek niet voor Jos. Dat scheelde net weer een stuk tegen de kwaliteit en Marcel speelde het eindspel prima uit.
Dat was de laatste wedstrijd in de promotieklasse van de SBO. Volgend jaar zal dit omgeturnd zijn in een vierde en vijfde klasse KNSB.

De uitslagen:

Promotieklasse; Ronde: 9; Datum: za 2018-04-21
 
 
 
 
 
1.
Formanoij,P.(Paul)
1777
Sligte te,L.C.(Bert)
1768
0
1
2.
Munster,P.(Patrick)
1965
Meijer,H.G.L.M.(Hennie)
1776
½
½
3.
Waanders,N.G.H.(Norbert)
1815
Abbink,H.R.W.(Henri)
1921
½
½
4.
Muller,J.(Jos)
1685
Krosenbrink,M.(Marcel)
1981
0
1
5.
Eillert,H.(Henk)
1650
Boogaard,D.N.(Dick)
1813
0
1
6.
Bree van,C.(Cor)
1617
Harxen van,L.(Luc)
1462
½
½
7.
Kienhuis,W.(Werner)
1537
Aalbers,H.J.(Herby)
1826
0
1
8.
Berghuis,T.(Thomas)
1375
Wamelen van,D.(Dick)
1799
1
0

Comments are closed.